Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Atlantis tőrténete

TÖRTÉNET

A Csillagkapu Parancsnokság ebbe az új galaxisba küldte el a diplomata Dr. Elizabeth Weirt (Torri Higginson), és a világ legjobb tudósaiból, valamint katonáiból álló expedícióját, hogy találják meg Atlantiszt, és minél több információt gyűjtsenek az ősökről. Az egyik felderítő csapat azonban az Athos bolygón magára vonta a lidércek haragját, így az expedíció hamar szerzett magának egy nagyon erős ellenséget.
Ugyanakkor új barátokat is találtak: Athos népét, akiket a fiatal Teyla Emmagan (Rachel Luttrell) vezet, és rajtuk keresztül még több szövetséget szeretnének kötni, ami azonban nem mindig sikerül.

A sok nehézség ellenére az expedíció sikerrel végzi munkáját, új világokat, kultúrákat, technológiákat fedeznek fel, és eddig a lidérceket is távol tudták tartani a Földtől. Azonban védelmük egy hajszálon függ, és talán csak idő kérdése, hogy teljesen összeomlik...

 

ATLANTIS A VÁROS

Atlantiszt az ősök építették sok millió évvel ezelött. A város (amely valójában egy hatalmas űrhajó) egy ideig a földi Antarktiszon feküdt, azonban miután az ősöket megtámadta egy halálos vírus, elmenekültek vele a távoli Pegazus-galaxisba. A Tejútrendszerbe csak az atlantiszi Csillagkapun keresztül lehet visszajutni, ezzel akarták az ősök megakadályozni, hogy a vírus átterjedjen az új galaxisba is, és később, a lidércekkel vívott háború során is hasznosnak bizonyult.

A város teljes működtetéséhez szükséges energiát eredetileg három Zéró Pont Modul nevű ősi energiaforrás biztosította, azonban a földi expedíció megérkezésekor már mindhárom majdnem lemerült. Dr. Weiréknek feltétlenül meg kell találniuk a Pegazus-galaxisban maradt ZPM-eket, hogy bekapcsolhassák az Atlantisz fő védelmét szolgáló energiapajzsot, vagy a csillagközi utazáshoz elengedhetetlen hajtóműveket.

Atlantisz felhőkarcolók sokaságából áll, amelyek hat pilonon állnak, és amelyek között a leggyorsabban transzporterszobákkal lehet közlekedni. Dr. Rodney McKay szerint a városban annyi szoba található, mint Manhattanben. A komplexum központja (és egyben a legvédettebb része) a csillagalak közepén található irányítótorony, ahol a vezérlőterem, a kaputerem, a felette lévő Pocsolyaugró-hangár és a konferenciatermek találhatók, valamint néhány lakókörzet.

Atlantisz hat pilonját még messze nem derítette fel teljesen az expedíció, de annyi elmondható, hogy sok lakóhelységből, laboratóriumból és dokkokból állnak, ezen kívül az egyik pilonon van az ősi rakétákat irányító ős-szék is. Az Elveszett Város még nagyon sok titkot rejt, ráadásul egyes technológiai csodák aktiváláshoz szükség van a ZPM-ek által biztosított energiára, ami az expedíció számára egyelőre nem elérhető.

A város felderítését folyamatosan végzik, de a földinél messze fejlettebb technológia, és az ebből következő számos baleset sokszor megállásra készteti tudósainkat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.