Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők

2011.01.11

Dr. Elizabeth Weir

Az Atlantisz-expedíció feje politikai aktivistaként kezdte a karrierjét: a hadseregre költött rengeteg pénz folyósításának megszüntetését szerette volna elérni. Végül diplomataként helyezkedett el, és az amerikai elnök pontosan a hadsereggel kapcsolatos múltja miatt nevezte ki a Légierő által irányított Csillagkapu Parancsnokság élére. Ezután az antarktiszi ős-bázisra küldték, ahol elkezdte szervezni a világ legjobb tudósaiból álló Atlantisz-expedíciót, és 2004-ben a Csillagkapun keresztül átléphetett a távoli Pegazus-galaxisba.

 

John Sheppard őrnagy

Az őrnagy (aki egy nagyra becsült, hidegháborús ezredes fia) egyik afganisztáni bevetése során bajtársai megmentése érdekében megtagadott egy hivatalos parancsot, mire a Légierő büntetésből az Antarktiszra küldte. Itt derült ki, hogy Sheppard rendelkezik azzal a ritka génnel, amellyel az ősök gépeit lehet irányítani, és ezért Dr. Weir felvette az expedíció tagjai közé. Végül nagyobb szerepet kényszerül vállalni az eseményekben, mint szeretné, mivel már az első küldetés után át kell vennie Atlantisz katonai részlegének, és az első számú felderítő csapatnak az irányítását.

Ronon Dex

A Pegazus-galaxisban született harcos a Wraith ellen harcolt szülőbolygója, a Sateda védelmében, mikor az ellenség elfogta, megkínozta, majd szabadon engedte, hogy egy Wraith vadász-rituálé prédája ("Runner") legyen. Hét évig menekült a vadászok elől, majd csatlakozott a Földről érkezett expedícióhoz, hogy segítsen felszabadítani a galaxist a Wraith többévezredes rémuralma alól.

Aidan Ford hadnagy

Atlantisz fegyverspecialistáját még az expedíció első katonai vezetője, Marshall Sumner ezredes kérte fel a csatlakozásra, mivel kitünő képesítéssel rendelkezik, és korábban már résztvett a Csillagkapu Parancsnokság néhány küldetésén. Az első pegazus-galaxisbeli kalandjukat követően végül Sheppard őrnagy helyettesévé válik a város katonai vezetésében.

Dr. Rodney Mackay

A briliáns, kanadai asztrofizikus állítólag "a Csillagkapu legfőbb szakértője", és emiatt a Csillagkapu Parancsnokság már kétszer is segítségül hívta krízishelyzetben. Később az antarktiszi ős-bázisra került, ahol Dr. Weir felkérte, hogy legyen az Atlantisz-expedíció tagja. Dr. McKay arrogáns, kötekedő stílusát, és cinikus humorát nem mindenki tudja elviselni, de gyors felfogásának, és problémamegoldó képességének köszönhetően többször is megmenti társai életét.

Teyla Emmagan


A hajdanán fejlett Athos bolygó lakói a gyakori Wraith-eljövetelek miatt félelemben élték mindennapi életüket. A fiatal Teyla lett népének vezet?je, miután apját, Tagant meggyilkolták, azonban egy újabb Wraith-támadást követ?en a földiek szövetségeseként Atlantiszra kellett költözniük, ahol őmaga csatlakozott Sheppard ?rnagy felderít? csapatához. Mivel sokat tud a Pegazus-galaxis veszélyeiről, és képes érzékelni a Wraith közeledtét, Teyla fontos szerepet harcolt ki magának az expedícióban.


Dr. Carson Beckett

A skót származású Dr. Beckett fedezte fel az ösi gént, amellyel ő maga is rendelkezik, és amely sokszor kellemetlen helyzetbe sodorja, ugyanakkor e felfedezésének köszönheti azt is, hogy Dr. Weir őt nevezte ki az expedíció főorvosának. Bár a Kapuépítőkől örökölt képességeit még nem tudja megfelelően használni, az ősökkel, és a Wraith-szel kapcsolatos kutatásai miatt sokszor az események középpontjába kerül.

Dr. Radek Zelenka

A cseh asztrofizikus a világ legjobbjai közé tartozik, és az Atlantisz-expedíció egyik létfontosságú tagja. Válsághelyzeteknél Dr. McKay mellett az ? segítségét kérik a leggyakrabban, mivel nagyon sokat tud az Ősök technológiájáról. Bár McKay-jel gyakran támad nézeteltérése egy feladat megoldását illetöen, alapjában véve hatékony csapatot alkotnak, és sokszor ök mentik meg a várost (valamint lakóit) a pusztulástól.

Steven Caldwell

Caldwell ezredes a Föld legújabb ürhajójának, a Daedalusnak a parancsnokaként érkezik Atlantiszra, ezzel kisebb zavart okozva a városban már kialakult hatalmi berendezkedésben. Bár a Daedalus a legfejlettebb földi csatahajó, Caldwell többet akar, mint a szállítmányok és a személyzet fuvarozása a Pegazus-galaxis és a Tejútrendszer között, és emiatt többször is konfliktusba kerül Dr. Weirrel. Az ezredes mindenáron szeretné megvédeni az amerikai Légierő érdekeit, és nehezen viseli, ha akadályozzák munkájában.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Far up Blood Urging - Hypertension

(Afuerfissorb, 2018.10.10 02:11)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-danger/

Rare Olden Indian Spy Resets Blood Exigency

(AAnnournhirm, 2018.09.06 01:15)

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-est-il-vendu-sans-ordonnance/